Vecka 30!

Oj! Va? Redan? Japp vecka 30 har jag gått in i nu, jösses bananer va tiden drar iväg. Jag ska dock inte sitta och vara mallig för de är ingen dans på rosor längre. Här är det vakna nätter, graviditetsnästäppa, Halsbränna, Sammandragningar & allt där till. Men om 8 veckor lite drygt kommer gurkan. Jag fick mitt snitt beviljat tidigare i veckan så nu sitter jag spänt och väntar på posten för att få datumet. Snittet sker vanligen 7-10 dagar innan BF. Känner nästan inga hungerkänslor längre pga att bebisen trycker uppåt nu, magen är som en kanon kula hela tiden hehe. Jag och Bella tog på oss ett projekt i kväll, måla mage..vilket visade sig va mycket lättare för Bella än för mig haha. Tjusig va haha..Jösses va mina bristningar från de förra graviditeterna syns nu..haha.



På tal om lite annat bajs så har jag gått och blivit 30 år, fast igentligen är jag bara 25 år för då slutade jag av nån konstig anledning att fylla år. Fick massa grattis hälsningar hela dagen och på eftermiddagen kom nära och kära hit och fikade massa gottigt. Jag hade ju planerat att jag skulle ha värsta 30 års skivan men så hände ju detta *pekar på magen* Så när jag fyller 31 år nästa år ganska jag tar den stora skivan haha, vi får väl se.
För övrigt så har jag varit och är fortfarande TOK förkyld sedan i onsdags så jag hoppas att det går över snart, de är ruskigt jobbigt. Barnen mår bra och just nu håller bella på att måla på sin mage, man kan ju inte va sämre än sin mamma.



Nu ska jag suuuuurfa vidare och kika lite, ha de bäst mina vänner//Kram

Barnet

Barnet växer och växer. Nu börjar proportionerna likna ett nyfött barn. Hjärnan växer och veckar ihop sig mer och mer. För förstföderskor fixeras barnet ofta tidigare än för de som fött ett eller flera barn, då barnet kan röra sig ända till slutet. Nu är det trångt därinne, men barnet kan fortfarande slå kullerbyttor och röra sig ganska fritt. Många mammor säger att om barnet rörde sig mycket i magen är det aktivt även utanför.

Vikt 1 600 gram.

Mamma

Nu har tre fjärdedelar gått av din graviditet, bara tio veckor kvar. Det kan vara bra att fundera lite över hur det kommer att bli när barnet kommit ut. Passa på att göra sånt som du gissar att du inte hinner sedan. Gå på bio, fika med en kompis, gå till tandläkaren eller frisören. Barnets tyngd kan göra det svårt att hålla balansen. Försök tänka på hållningen så att du inte får belastningsskador. Passa på att börja lagra kolhydrater inför förlossningen. Ät rätt, det påverkar mer än du tror och du kan må mycket bättre.

Till top